Provinciaalse quiche met geroosterde groenten

Ingrediënten
Deeg
300 g meel
2 eieren
150 g boter
1 tl zout

Vulling
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
1 aubergine
1 venkelknol
2 rode ui
1 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn

Eimengsel
200 ml crème fraîche
4 eieren
75 g geraspte kaas
1 el Provençaalse kruiden
75 g zachte geitenkaas

1. Deeg
Zeef de bloem. Meng de gezeefde bloem, eieren, boter en zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.
2. Vulling
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, courgette en aubergine. Verwijder de harde kern uit de venkel. Pel de uien en snijd alle groente in gelijke delen van circa 3 centimeter. Pel en snijd de knoflook. Ris de rozemarijn en hak deze fijn. Leg alle groente op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met peper, een beetje zout en de gehakte kruiden en rooster de groente circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Eimengsel
Meng de crème fraîche met eieren, de helft van de gerapte kaas, Provençaalse kruiden en een beetje zout en peper.
4. Quiche
Breng de oventemperatuur terug tot 180 ºC. Bestrijk de ovenschaal met boter. Rol het deeg uit en bekleed de ovenschaal met deeg. Voeg de helft van de groente toe. Giet het eimengsel over de groente tot ze net onder staan. Brokkel de helft van de geitenkaas erover en strooi de overgebleven geraspte kaas erop. Herhaal dit proces nogmaals tot de massa op is. Bak de quiche in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Bron: http://www.24kitchen.nl/recepten/provencaalse-quiche-met-geroosterde-groenten

Geef een reactie