Word oogstdeelnemer

Word donateur en deel een heel groeiseizoen mee in de oogst van groenten, kruiden en (klein) fruit. Je kunt oogstdeelnemer worden mét of zonder bloemen. Vanaf het eerste oogstmoment in het voorjaar krijg je wekelijks bericht over wat je kunt komen oogsten en hoeveel. Tijdens de oogstmomenten kun je zelf komen plukken.

Op dit moment is er een wachtlijst voor oogstdeelnemers.

Hoe het werkt

Tuinder Jessica Zwartjesvrijwilligers en stagiaires zorgen voor een mooie, vruchtbare tuin die gezonde groenten en fruitgewassen voortbrengt. Het oogstseizoen loopt ongeveer van eind april tot begin november, afhankelijk van het weer. Er is altijd iemand aanwezig om je de weg te wijzen en te helpen.

Het Zoete Land werkt volgens de principes van ‘community supported agriculture’, ofwel CSA. In een CSA deel je als donateur met de boer samen risico’s en opbrengsten van landbouw.

3 soorten oogstdeelname

Met je donatie betalen we met elkaar onder meer de tuinder, het poot- en zaaigoed en de huur aan de gemeente Leiden voor gebruik van de grond.

Je kunt kiezen uit 3 mogelijkheden voor deelname:

1. Oogstdeelname € 330,-
2. Oogstdeelname + snijbloemen € 405,-
3. Alleen snijbloemen € 110,-

Alleen oogstdeelname

Met alleen een oogstdeelname, zonder snijbloemen, oogst je ongeveer 30 weken per jaar gemiddeld 7 verschillende groenten per week, kruiden, eetbare bloemen en je deelt mee in de bessen, aardbeien en ander fruit als het pluktijd is.

Ook snijbloemen

Als je ook deelneemt aan het plukken van de snijbloemen doe je dat niet het hele oogstseizoen. Het plukseizoen van bloemen is korter, ruim 4 maanden. Het begint in mei/ juni en eindigt in oktober. Je plukt elke week een boeket van tussen de 15 en 25 stelen. Afhankelijk van het weer en het aantal bloeiende bloemen.

Portiegrootte

De portiegrootte bij 1 deelname is gebaseerd op 1 persoon maar blijkt in de praktijk vaak genoeg te zijn voor 2 personen. We adviseren dan ook 1 oogstdeelname voor een 1- of 2- persoonshuishoudens en 2 oogstdeelnames voor een gezin.

We verdelen de oogst onder alle donateurs die zich hebben ingeschreven als oogstdeelnemer. Het deelnemerschap is 1 jaar geldig, van 1 januari tot 31 december.

Oogst mee

Wil je oogstdeelnemer worden? Op dit moment is er een lange wachtlijst van meerdere jaren.