Stichting Leiden Oogst

Samen met Jessica Zwartjes, alle vrijwilligers en oogstdeelnemers beheert Stichting Leiden Oogst Het Zoete Land en Groentepark Bontekoe. Als stichting willen wij een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame voedselomgeving in de regio Leiden.

Dat doen wij door te zorgen voor een sterke en rijke relatie tussen consument en voedsel, het gebruik van meer grond in en om Leiden voor natuurvriendelijke voedselproductie en voor een gezondere bodem en meer biodiversiteit.

Het Zoete Land ontving ondersteuning van de Gemeente Leiden, het Oranje FondsFonds 1818de Groene MotorNLDoet en van de jaarlijks ruim honderd oogstdeelnemers.

Meer, betere en leukere groene ruimte

Het Zoete Land maakt onderdeel uit van het Singelpark Leiden. Ook werken we samen met de nationale beweging Groen Dichterbij en de Leidse duurzame inspiratietuin Vrij Groen. Onze bijen zijn blij met de bloemen van onze nieuwe directe buren van Idylle, geplaatst door De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhoudersvereniging. 

Bewoners van verzorgingstehuis De Lorentzhof bezoeken de tuin wekelijks. Ook kinderen van Leidse scholen en buitenschoolse opvang zijn terugkerende gasten van Het Zoete Land.

Community supported agriculture

We werken volgens het CSA- model, ‘Community Supported Agriculture’. In een CSA deelt de consument met één of meer producenten de risico’s, verantwoordelijkheden en opbrengsten van de landbouwactiviteit.

Versterking duurzaam Leids voedselsysteem

Voor een duurzaam en sociaal Leids voedselsysteem werken we samen met Voedselbank Leiden e.o., Stichting Ideewinkel Leiden,de Gemeente Leiden, Verwonderomdehoek Boerderij educatie, de Leidse schooltuinen, de Oogstshop, de Tuin van de Smid en Bij-mei.

Ook zijn we mede-oprichter van Groentepark Bontekoe. Daar kweken we groente, fruit, kruiden en bloemen voor klanten van de Voedselbank Leiden.

Siebrand van der Ploeg en Albert Roskam bij oprichting Groentepark Bontekoe

Bestuur Stichting Leiden Oogst

Het bestuur van de stichting bestaat uit voorzitter Mieke Hogervorst, secretaris Jet de Lange, penningmeester Ton Overdijk, Annet ten Cate, Siebrand van der Ploeg en Albert Roskam. 

De bestuursleden zijn vrijwilligers en werken zonder financiële vergoeding.

Bekijk onze jaarrekening 2019 en ons financieel jaarverslag 2020 van Het Zoete Land én Groentepark Bontekoe.