Koolrabi met mosterd- roomsaus

Ingrediënten
– 1 koolrabi
– 60 ml slagroom of sojaroom
– 1 theelepel grove mosterd
– peper en zout

Bereiden
Koolrabi dun schillen en doormidden snijden. Helften op snijvlak leggen en in dunne plakken snijden. Plakken in wijde (hapjes)pan leggen en room erover schenken. Room aan de kook brengen en koolrabi afgedekt 5 min. laten koken. Deksel verwijderen en groente nog ca. 5 min. laten koken, tot koolrabi gaar is en room wat is ingekookt. Koolrabi met schuimspaan in warme schaal scheppen. Van vuur af mosterd door lichtgebonden saus roeren en op smaak brengen met zout en peper. Saus over koolrabi schenken.

Variatie: in plaats van koolrabi kun je ook broccoli gebruiken. Kook dan eerst de stukjes steel, een paar minuutjes later voeg je de broccoli roos toe, weer paar minuutjes later de blaadjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie