Italiaanse sla met verse bosknoflook

Ingrediënten

• Een halve krop eikenblad sla of bindsla, of 100 gr baby leaf.
• 75 gram rucola
• 1- 2 stengel bosknoflook
• 1 bolletje mozzarella
• 8-10 cherrytomaatjes
• 8-10 radijsjes
• Pijnboompitten geroosterd
• 1 tot 1,5 eetlepel crema di balsamico

Bereidingswijze:
Was de sla en rucola. Doe de rucola en sla in een grote kom. Snijd de knoflook in ringetjes, de hele stengel is bruikbaar. Snijd de mozzarella in kleine stukjes, de cherrytomaatjes in vieren en de radijsjes in plakjes. Doe de mozzarella, radijs en de cherrytomaatjes bij de rucola en sla en strooi de pijnboompitten erover. Breng de salade op smaak met crema di balsamico en roer alles goed door. Eventueel kun je ook nog andere ingrediënten aan de salade toevoegen zoals rode uien ringen, een beetje pesto of stukjes komkommer.

Geef een reactie