Kervelsoep

  • 250 gr kruimige aardappels
  • 1 prei (het wit en een beetje groen, niet de taaie uiteinden)
  • een bosje verse peterselie (of loof van de peterseliewortel)
  • de helft van een klein bakje crème fraîche
  • een bosje verse kervel
  • 2 bouillonblokjes

Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen, was aardappels en prei zorgvuldig.
Zet de aardappels en de helft van de prei op het vuur in een pan met 1 liter water en 2 bouillonblokjes en kook in ongeveer 20 minuten gaar.
Pureer de soep met de staafmixer. Proef, en voeg naar smaak zout en peper toe.
Was de peterselie, snijd fijn en voeg samen met de rest van de prei toe aan de soep. Kook nog 5 minuten.
Was de kervel, snijd zeer fijn en voeg toe. Laat nog 3 minuten koken en draai dan het vuur uit.
Doe de crème fraiche in een kommetje en doe er een paar lepels hete soep bij. Roer dit goed door en voeg vervolgens toe aan de soep. Roer tot er geen klontjes meer te zien zijn.