Raapsteelsalade voor 2 personen

  • 1 bosje raapsteel
  • half bosje radijs
  • 1 bosuitje
  • 2 gedroogde tomaten
  • 1 gekookt ei
  • verse kruiden als peterselie of bieslook
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. citroensap of azijn
  • 1 theel. honing
  • peper en zout

Bereiden

  1. De worteltjes van de raapsteel snijden en het bosje wassen in een kom water. Goed uit laten lekken en grof snijden.
  2. Radijsjes wassen en in plakjes snijden.
  3. Worteltjes van de bosui verwijderen, wassen en in ringetjes snijden (wit en groen).
  4. Tomaatjes in stukjes snijden.
  5. Gekookt ei in stukjes of partjes snijden.
  6. Meng deze ingrediënten door de raapsteel.
  7. Maak een dressing van de olie, citroen of azijn, honing en peper en zout.
  8. Voeg de dressing toe aan de salade op je bord (salade die overblijft kun je zonder dressing nog een dag bewaren).
  9. Garneer de salade met fijngesneden verse kruiden of eetbare viooltjes.