Rabarbertaartjes

Ingrediënten:
• 12 plakjes bladerdeeg, ontdooid
• 15 stengels rabarber (tuin)
• 10 el suiker
• 600 g ricotta
• 1,5 tl vanillepoeder

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Was de rabarber schoon en snijd in gelijke stukken (de stukken moeten iets korter zijn dan een plakje bladerdeeg).
3. Leg de stukken rabarber op bakpapier op een bakplaat en strooi er 5 el suiker over. Laat de rabarber 5 minuten in de oven garen (ze moeten nog niet gaar worden, maar vast een heel klein zetje krijgen). Haal de rabarber uit de oven en laat even een beetje afkoelen.
4. Spreid de bladerdeegvelletjes uit over het (afgekoelde) bakblik.
5. Snijd met een mesje, op ongeveer een halve centimeter van de rand van het bladerdeeg, een ‘kader’ rondom. Snijd niet door het deeg heen, maar snijd oppervlakkig. Prik het binnenste vierkant een aantal keer in met een vork. Op deze wijze krijg je een mooie opstaande rand tijdens het bakken. Het gedeelte dat je hebt ingeprikt rijst niet, terwijl de rand wel mooi omhoog komt.
6. Meng de ricotta, 5 el suiker en vanillepoeder. Verdeel de ricotta (binnen het ‘kader’) over de plakjes bladerdeeg. Leg de rabarber erop en bak de taartjes gedurende 20 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taartjes lauwwarm of op kamertemperatuur.

Recept van Maaike van Kessel

Geef een reactie